Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου: Να συμμορφωθούν τα ξενοδοχεία με τα έκτακτα μέτρα προστασίας εργαζομένων από τον καύσωνα

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας εργαζομένων από την επέλαση του καύσωνα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, καλώντας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τη σχετική εγκύκλιο.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση υπό συνθήκες καύσωνα για τις ημέρες Τετάρτη 17/07/2024 έως και Παρασκευή 19/07/2024 .

Το Υπουργείο απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων όσο και σε μείωση απασχόλησης ή και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-17.00)απαραίτητο για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα.

Καλούμε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τη σχετική εγκύκλιο και τυχόν προγραμματισμένες εκδηλώσεις BBQ κ.α. να τις μεταφέρουν σε άλλες ημερομηνίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί